Veurnse horeca hoeft deze winter zijn terrassen niet af te breken (bron : HLN.be)

Veurnse horeca hoeft deze winter zijn terrassen niet af te breken

Momenteel heeft de sector er weinig aan gezien ze hun deuren dicht moeten houden, maar de Veurnse gemeenteraad heeft beslist dat de terrassen deze winter gewoon mogen blijven staan.

Het Agentschap Onroerend Erfgoed keurt nieuwe aanvragen voor vaste terrasconstructies niet goed. Luifels en windschermen zouden wel mogen. Daarom werkt Veurne momenteel aan een nieuw terrasreglement dat in de loop van volgend jaar klaar zou moeten zijn. Nu al geeft het een aanzet. De terrassen in het centrum mogen blijven staan. Van zodra de horeca opnieuw open mag en het weer meezit, mogen ze hun terras gebruiken.

Mobiele of vaste verwarmingselementen zijn wel niet toegestaan. Veurne heeft namelijk het burgemeestersconvenant ondertekend waarin staat dat het zal meehelpen om de CO²-uitstoot te verminderen. Verwarming in open lucht toelaten strookt daar niet mee. Verlichting kan wel. De gemeenteraad heeft de politieverordening goedgekeurd. De gunstmaatregel past in het relanceplan van de stad. Uitgaven voor het afbreken van de terrassen en het stockeren van het meubilair vallen weg.

 

Origineel bericht HLN.be : https://www.hln.be/veurne/veurnse-horeca-hoeft-deze-winter-zijn-terrassen-niet-af-te-breken~a0e5827b/