Tip tegen de coronaverveling. Doe mee aan de online museumzoektocht van het Bakkerijmuseum (bron Hln.be)

Tip tegen de coronaverveling. Doe mee aan de online museumzoektocht van het Bakkerijmuseum

Het Bakkerijmuseum in Veurne is, net zoals alle musea, dicht. Het team zit echter niet stil en bedacht een online museumzoektocht voor kinderen. Daarnaast pakt het uit met een digitale tentoonstelling. Wist je dat er meer dan 2500 collectiestukken liggen achter de museummuren?

Ben je tussen 8 en 13 jaar surf dan naar deze link .

Help Kroonie de klungelige heks. De inzet van de digitale speurtocht is een bakworkshop wanneer het museum weer open mag. Het verhaal gaat als volgt. Bij het uitspreken van een toverspreuk door Kroonie ging het fout. Het hele museum zit nu potdicht. De klungelige heks schaamt zich dood. Kan jij haar helpen om de toverspreuk ongedaan te maken? Om daarin te slagen heb je een toverwoord en vier ingrediënten nodig. Los snel alle opdrachten op zodat het museum weer kan openen. Deelnemen kan tot eind deze maand.

Tentoonstelling online

Met meer dan 2500 collectiestukken heeft het Bakkerijmuseum genoeg te tonen. Dat doet het voortaan online. De medewerkers selecteerden enkele unieke objecten die passen bij de herfst. De eerste klassieker is een reclameaffiche voor gewijd Sint-Hubertusbrood uit 1952. Verder zie je onder meer een ijsvorm in de vorm van een bloemkool en een bokaal ingelegde peren uit 1985. Zouden die nog lekker zijn? De tentoonstelling kan je hier doorbladeren.

Tot slot heeft het Bakkerijmuseum aan haar website een lockdownpagina toegevoegd boordevol tips om zelf aan de slag te gaan.