Nieuwe regels inzake bezoek AZ West (bron HLN.be)

AZ West laat vanaf zaterdag geen bezoek meer toe: “We verwachten de komende weken de Covid-piek”

Ook bij AZ West in Veurne blijft het aantal Covid-patiënten stijgen. De directie heeft net besloten om geen bezoek meer toe te laten vanaf zaterdag.

“Het bezoekverbod geldt voor twee weken”, zegt directeur Lieven Vermeulen. “Dat is streng, maar nodig om onze patiënten maximaal te beschermen. We verwachten de komende weken de grootste toestroom en piek van Covid. We zetten maximaal in op videobellen. Via www.azwest.be kan je je daarvoor registreren.”

Personeel motiveren
Van de 224 erkende bedden in het Veurnse ziekenhuis moeten er 50 voorbehouden zijn voor Covid-patiënten. Maandag verbleven er nog 22, vandaag donderdag zijn er dat al 30. Onder hen zijn er drie op de afdeling Intensieve Zorgen. Tijdens de eerste golf dit voorjaar telde AZ West tijdens de piek 31 Covid-patiënten.

Vijf personeelsleden van het ziekenhuis zijn eveneens besmet en zitten in quarantaine. “Uiteraard groeit de angst bij onze medewerkers”, bevestigt communicatiemedewerkster Delphine Deneir. “Ze kunnen altijd een gesprek voeren met het team van onze psychologische dienst. We brainstormen ook over acties om ons personeel te motiveren.” Bij AZ West werken 641 medewerkers.

Het ziekenhuis behoudt verder de beslissing om niet-dringende ingrepen voorlopig uit te stellen.

Artikel Hln.be : https://www.hln.be/veurne/az-west-laat-vanaf-zaterdag-geen-bezoek-meer-toe-we-verwachten-de-komende-weken-de-covid-piek~ac3f5a7b/