Nachtelijke zoektocht met duikers, bootje en speurhond naar vermiste bewoner van Ter Linden (bron : HLN.be)

 

Nachtelijke zoektocht met duikers, bootje en speurhond naar vermiste bewoner van Ter Linden

De hulpdiensten zijn donderdagnacht opgeroepen om mee te helpen zoeken naar een bewoner van het rust- en verzorgingstehuis Ter Linden in Veurne nadat de man niet meer te vinden was op zijn kamer. De brandweer kwam ter plaatse met duikers en een bootje om de nabijgelegen jachthaven te doorzoeken en de politie kwam ter plaatse met een speurhond. Pas drie uur later werd de man aangetroffen.

Het was rond 1.50 uur toen de nachtverpleegster alarm sloeg. Een man die verblijft op de afdeling voor mensen die kampen met dementie, bleek spoorloos. Wellicht was hij nog gekleed in zijn pyjama. Er werd meteen van het ergste uitgegaan. De mogelijkheid bestond dat de man zich naar buiten had begeven en – in het ergste scenario – in het water terecht was gekomen nabij het rust- en verzorgingstehuis. De brandweer speurde urenlang de kanalen af met warmtecamera op hun bootje. De duikers gingen uiteindelijk niet het water in. Ook de zoekactie met een speurhond leverde niets op. Pas rond 5 uur werd de zoekactie gestaakt. De man was op wandel gegaan doorheen het gebouw en werd er uiteindelijk aangetroffen na een grondige sweeping van het gebouw. Hij verkeerde in goede gezondheid.

Origineel artikel Hln.be : https://www.hln.be/veurne/nachtelijke-zoektocht-met-duikers-bootje-en-speurhond-naar-vermiste-bewoner-van-ter-linden~abb8681c/