Kun je niet chatten met patiënten AZ West, geen nood want Stadsbestuur Veurne helpt je verder (bron HLN.be)

Kan je niet chatten met patiënten in AZ West? Veurne springt in de bres

Sinds zaterdag is bezoek in het AZ West in Veurne niet meer toegelaten tot zeker 8 november. Telefoneren, skypen en facetimen kunnen wel nog. Lukt het niet? In dienstencentrum De Zonnebloem in Veurne kan je contact leggen.

“Er zijn personen die geen digitale toegang hebben en dan wordt het natuurlijk moeilijk om contact te leggen met patiënten in het ziekenhuis als je die even wil zien”, duidt schepen van Welzijn Guido Hoste (CD&V). “Daarom zetten we elke weekdag van 14 tot 16 uur dienstencentrum De Zonnebloem open om te videobellen naar een familielid in AZ West. Een afspraak hoef je niet te maken. Onze medewerkers staan klaar om je te helpen.” En wat als de patiënt zelf geen smartphone heeft? Dan kan je een digitaal gesprek aanvragen via dit formulier . Een medewerker van AZ West contacteert je vervolgens om af te spreken. Zo’n videogesprekken kunnen op weekdagen tussen 9 en 16 uur.

Origineel artikel HLN.be : https://www.hln.be/veurne/kan-je-niet-chatten-met-patienten-in-az-west-veurne-springt-in-de-bres~a5a0585e/