Garage Marc Vansteenland (Ford) komt naar Veurne (Bron : Hln.be)

Ford-verdeler Marc Vansteenland investeert in nieuwe garage in Veurne

Begin volgend jaar start de bouw van een nieuwe Ford-garage op de Monnikenhoek in Veurne. Marc Vansteenland (66) en zijn kinderen Davy (39) en Karlien (36) bereiden zich zo voor op de toekomst. “Onze zaak in Oostduinkerke blijft bestaan, maar daar was geen ruimte om zo’n mooie toonzaal te realiseren”, laat Davy weten.

Sinds 1984 is Marc verdeler van het automerk Ford. In Oostduinkerke verkoopt hij zowel nieuwe als tweedehandsvoertuigen. Daarnaast runt hij een takeldienst. Ook in trek zijn de golfwagentjes van Vansteenland. Dat komt uiteraard door de ligging vlakbij golfterrein Hof ter Hille.

“Ford legt steeds zwaardere eisen op en daaraan konden we in Oostduinkerke, door plaatsgebrek, niet aan voldoen. Daarom bouwen we in Veurne een gloednieuwe toonzaal van twee verdiepingen op een terrein van 1,6 hectare”, ontvouwt Davy de toekomstplannen. “Ook het atelier komt daar en we voegen er een carwash en selfcarwash aan toe. We hopen begin 2022 te kunnen openen. Er zullen een tiental extra personeelsleden aan de slag kunnen.”

De bouw van de nieuwe toonzaal liep vertraging op door corona, maar ook door de aanwezigheid van een bunker op het terrein die niet mocht afgebroken worden. Daardoor moest de familie Vansteenland haar plannen iets aanpassen. “Ik wil benadrukken dat onze vestiging in Oostduinkerke, ook na de opening van ons nieuwe bedrijf in Veurne, blijft bestaan”, besluit Davy. “De takeldienst behouden we daar, net zoals het atelier. We zullen er ook tweedehandsvoertuigen verkopen. We kijken met de hele ploeg uit naar de nieuwe uitdaging. Ook mijn pa, want die denkt nog lang niet aan zijn pensioen. De takeldienst is zijn lang leven.”

 

Bron Hln.be : https://www.hln.be/koksijde/ford-verdeler-marc-vansteenland-investeert-in-nieuwe-garage-in-veurne~ae014781/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *