Colruyt en Delhaize sluiten op vrijdag om 20u (Bron Focus Wtv)

Ook Colruyt sluit winkels op vrijdag tijdelijk om 20 uur
De winkels van Colruyt en de afhaalpunten van Collect&Go gaan de komende vier weken op vrijdag om 20 uur sluiten in plaats van 21 uur. Dat is het gevolg van het verbod op de verkoop van alcohol na 20 uur, een van de coronamaatregelen die sinds maandag voor een maand gelden. Eerder kondigde Delhaize al dezelfde maatregel aan.

Net zoals Delhaize neemt Colruyt de beslissing “om organisatorische redenen en om de druk bij onze medewerkers te verminderen”.

“Ook voor onze klanten is dit duidelijker”, zegt de keten. De 248 supermarkten van Colruyt zullen alleen op vrijdag vroeger sluiten, de andere dagen blijven de openingsuren ongewijzigd (8.30-20 uur). Hetzelfde geldt voor de meer dan 200 Collect&Go-afhaalpunten. “Wanneer de maatregel betreffende het verbod op verkopen van alcohol na 20 uur vervalt, zullen de Colruyt-winkels opnieuw tot 21 uur open zijn op vrijdag”, benadrukt de retailer. Carrefour, waarvan de winkels op vrijdag eveneens tot 21 uur geopend zijn, hakt woensdagochtend de knoop door over hoe er zal worden omgegaan met het verkoopverbod op alcohol.