Aantal COVID-Patiënten verdrievoudigd in 2 weken tijd bij AZ West (Bron HLN.be)

Op 9 oktober waren er nog vier coronapatiënten in het ziekenhuis AZ West in Veurne. Vandaag is dat aantal opgelopen tot twaalf, van wie twee op de afdeling Intensieve Zorgen.

“De 26 bedden op de Covid-afdeling die we op 9 oktober al hadden vrijgemaakt, blijven voldoende”, zegt communicatiemedewerkster Delphine Deneir van AZ West. “Een twintigtal medewerkers van het ziekenhuis zijn aan de slag op de Covid-afdeling. Vier personeelsleden testten recent positief en verblijven thuis in quarantaine. We kunnen de continuïteit in ons ziekenhuis nog garanderen.”

Directeur Lieven Vermeulen benadrukt dat dringende ingrepen nog altijd kunnen doorgaan. “Dat was tijdens de eerste golf dit voorjaar ook zo. Voor niet-dringende ingrepen is er deze week nog geen gevaar. De besprekingen over een eventuele afbouw van de ziekenhuisactiviteiten zijn volop aan de gang. Daarover hebben we nog geen beslissing genomen.”

Wat het bezoek betreft, is de cafetaria vanaf deze week voor iedereen gesloten. AZ West laat één bezoeker per patiënt per dag toe. Die persoon moet zoveel mogelijk dezelfde zijn en uit de contactbubbel van de patiënt komen. Bezoek is enkel mogelijk tussen 14 en 17 uur.

Origineel bericht : https://www.hln.be/veurne/aantal-covid-patienten-verdrievoudigd-in-twee-weken-tijd-bij-az-west~a3f26e27/